Vážně roste!

„A z toho rostoucího papíru… jako vážně něco vyroste?“ slýcháme občas od neveřících klientů, kteří na papír plný semínek narazili úplně poprvé. Nelze se tomu divit, i pro nás je to i po letech stále tak trochu zázrak. Ale ano, vyroste! 

Před zařazením do nabídky je každý nový druh rostoucího papíru pečlivě testován v testovacích zahradách v Nizozemsku. Zkoumá se jak klíčivost samotných semínek, tak klíčivost semínek v papíru. Ne každá semínka lze totiž použít, třeba taková slunečnice nebo oblíbená levandule mají semena tak velká, že by nebylo možné je do papíru slisovat a následně na něj tisknout. Není v našich silách tedy vyhovět každému přání, ale spoustu semínek se nám již osvědčilo a těšíme se, jaká do nabídky přibydou v budoucnu. 

Důležité je ale si uvědomit, že semínka sama o sobě zárukou pro dobrou úrodu nejsou. Tak jako při běžném sázení, i zde hrají velkou roli i další faktory, a to zejméma:

  • doba sázení: nelze očekávat, že když se zasadí papír se semínky vlčího máku v říjnu, bude se červenat pod prvním sněhem. Obecně jsou pro sázení ideální jarní měsíce, konkrétní info ke všem semínkům najdete v sekci Jak zasadit.
  • kvalita půdy: kvalitní zemina je základ pro to, aby rostlinky vyklíčily, byly zdravé a dlouho se jim dařilo. 
  • postup sázení: papír je před zasazením potřeba pořádně namočit a následně přikrýt asi 1–⁠1,5 cm zeminy. A pak už zalévat a zalévat.
  • okolní podmínky: čili tak akorát sluníčka, tak akorát vlhka a srážek. Zde bohužel příliš nezmůžeme a počasí si nevybereme, zbývá jen držet palce. 

Pokud se podaří dodržet vše výše zmíněné, pak se opravdu můžeme těšit na krásnou úrodu. Moc rádi sbíráme fotodůkazy, ty totiž vydají za více než tisíc slov. Níže si můžete prohlédnout, co našim přátelům a klientům z papíru vyrostlo. Galerii bychom rádi rozšířovali, takže budeme vděční, pokud nám fotky svých květin a úrody zašlete i vy!

 

Sytě zelený mix bylinek, ze kterého získáte ingredience hned do několika pokrmů!

 

Bylinky čerstvě po dešti na záhoně. 

 

V tomto bylinkovém mixu na plné čáře zvítězil kopr. Níže i důkaz jeho okamžitého využití.

 

Sytě zelené bylinky ze zakázky pro značku Katerinela.

 

Mix salátů vypadá extra šťavnatě!

 

Takto krásně roste šanta kočičí. Z květináčku byla přesazena na záhon.

 

Sytě žlutý hledík, který vzešel z papíru se semínky mixu divokých květin.

 

Další krásný hledík, který vyrostl z vizitek, které jsme tiskli pro značku Katerinela.

 

Barevný kosmatec sedmikráskovitý.

 

V této várce mixu divokých květin se zadařilo bílé tařicovce.

 

Takto krásně z kartiček pro Katerinela kvete fialový „fast food“ pro včely, svazenka vratičolistá. 

`

Sdílet

facebook linked-in

Vytvořte si svou tiskovinu

Navrhněte si visuál na rostoucí papír nebo ho pro vás vytvoříme.

Vytvořte si svou tiskovinu