Roste, nebo neroste?

V květnovém čísle našli čtenáři Pravého domácího časopisu uvnitř rostoucí pozdrav se směsí květin, které mají v oblibě včely a čmeláci.
Po měsíci nastal ten pravý čas zjistit, zda jsou mezi nimi úspěšní pěstitelé. 
Odpovědi přinesla anketa na Facebooku.


Mrkněte se sami. Mnozí sdíleli fotky, jak už jim rostlinky vykoukly nebo už i vykvetly. Mezi nejlepší zahradníky určitě patří paní Hrbáčová se záplavou květů.

Někdo zasadit zapomněl a počká na příští rok. Některým bohužel semínka nevzešla. 

Z úspěchů se radujeme a pěstitelské zklamání mrzí i nás. Rozhodně jsou pro nás informace o tom, zda papír roste nebo ne obrovsky důležité. Rostoucí papír vždy testujeme sami v naší testovací zahradě. Porovnáváme klíčivost samotných semínek a pak semínek v papíru. Podle výsledků volíme i druhy semínek, která do papíru dáváme. Občas si otestujeme i zasazení potištěného papíru. Podívejte se na zasazené obrázky s mixem květů, které jsme zkoušeli okolo letošních Velikonoc. Jsou to stejná semínka jako byla v příloze časopisu.

Samozřejmě, čím větší rostoucí papír zasadíte, tím sázíte více semínek a máte větší naději, že se jich více má šanci uchytit.

Jak nejlépe rostoucí papír zasadit
Semena vyžadují pro růst dobré podmínky a trochu pomoci od matky přírody. Než papír zasadíte, pročtěte si naše podrobné rady, jak to udělat

Bohužel letošní divoké počasí může klíčení semen zhatit. Rozhodně úspěšnému výsledku nepomáhají přívalové deště ani chlad následovaný velkým vedrem. Ale palce držíme každému zahradníkovi. Pokud bychom měli více indicií o problémech s klíčením, znovu vše překontrolujeme a provedeme vylepšení. Tak nám, prosím, dávejte vědět, zda vám rostou nebo nerostou.

`

Sdílet

facebook linked-in

Vytvořte si svou tiskovinu

Navrhněte si visuál na rostoucí papír nebo ho pro vás vytvoříme.

Vytvořte si svou tiskovinu