Od kolébky ke kolébce: co to znamená?

„Cradle to cradle“ nebo cirukulární ekonomika jsou výrazy, které slýcháme stále častěji a hlavně si stále intenzivněji uvědomujeme jejich důležitost.

Cradle to Cradle je proces, kdy suroviny cirkulují v nekonečném výrobním cyklu a kde v podstatě neexistuje odpad. Inspiraci pro to nacházíme v přírodě. 
V ideálním případě nevznikají žádné zbytkové produkty, které končí jako odpad a během opětovného použití surovin nedochází ke ztrátě jejich kvality. Můžeme je tedy plnohodnotně použit v jiném produktu.

K tomuto principu se snažíme dostati i u nás v Green Cat při produkci rostoucího papíru. A jak se nám to daří?
Je to proces, ve kterém se nám něco daří lépe a něco zatím těmto principům nevyhovuje. Ale jsme na správné cestě a neztrácíme ze zřetele cíl = 100% udržitelné podnikání.

Principem od kolébky ke kolébce posuzujeme celý nás výrobní řetězec: od semen v našem papíru až po samotný papír, inkousty, kterými tiskneme a tiskárny, které používáme.
Jsme bdělí a ostražití a jen díky tomu se kousek po kousku posunujeme k fungující společnosti, která plně odpovídá naší udržitelné vizi. Vyzkoušejte si nás, zda je pravda, co tvrdíme...

`

Sdílet

facebook linked-in

Vytvořte si svou tiskovinu

Navrhněte si visuál na rostoucí papír nebo ho pro vás vytvoříme.

Vytvořte si svou tiskovinu